Zalán

Egy Mind

Egy mind, minden Egy? Mindegy.

Egy mind

Gábor: Minden mindegy.

Tomajné: sose mindegy

Zalán: Ennek a bóbitásnak annyira erős az Egy-ség tudata, hogy teljesen fölé emelkedett (Egy-re ment), ez adja a talpa alatt a talajt, ebben (egyben) gyökeredzik. Így lett Egyen madár, ugyanúgy, ahogy az Egy is Minden Egy lett. Tudja, hogy ő Egy a Mindből, illetve hogy ő egy az Egy-gyel. (Ha elszáll akkor meg Egy-etlen lesz vagy az Egy lesz Madártalan? – mindegy)

Tomaj: Minden egy, egy ami minden… belül is egynek kell lennünk önmagunkban, ez a madaraknál rövidítve a BEGY, ami a belső Egy-séget és a belső Egyensúlyt is jelzi EGY-ben. Hisz ha nem lenne belső Egyensúly akkor a madár eldőlne. Illetve, ha nem lenne a belső Egy-en súly akkor a madár folyamatosan lebegne és nem tudna talpraállni. Ebből is látszik, hogy a madár MIND-ig tud az Egy-en súlyozni, hogy meglegyen a belső egyensúly, azaz a BEGY.

Zalán: .. és ha felborulna (vagy lebegne) a madár a belső Egy-en lévő súly hiánya miatt, akkor speciális kavicsot kell kell a begyébe vennie – ezt szokták félreértelmezni őrlőkőként. Helyesebb lenne ezeket a kavicsokat begyensúlyként emlegetni. (Embereknél is van ilyen, ezeket zsebben kell hordani, de ugye a madárnak nincs zsebe csak begye. Halaknál úszóhólyag?) A begyensúlyokkal lehet megteremteni a kívánt BEGY-et …

Tomaj: És ugye létezik a mondás is, miszerint: Begységben az erő!

Krisztina: ha ez szókép, akkor minden Egyen Boby Tas

Nem lehet hozzászólni.