Zalán

Istenteremtette

Müller Péter vetette fel egy előadásán, hogy egy olyan szerep, amit ő írt – például a Lugosi -, ha megállna és azt kérdezné, hogy “Ki vagyok én?”, akkor mit válaszolna?

“Az első válasza az, hogy én a Lugosi Béla vagyok. De ha elkezd meditálni, nagyon-nagyon mélyen, mindent hagy a fenébe, mélyebbre vonul saját magában, akkor azt fogja mondani, hogy én a Müller Péter vagyok. A Müller Péter megálmodott engem és én tulajdonképpen a Müller Péter gyereke vagyok, ő az én atyám …” Szeretem ezt a gondolatot, ébresztő gondolat. Lásd meg ember, hogy a léted nem más, mint Isten teremtő akaratának a megnyilvánulása. A Te kezed által nyilvánul meg Isten teremtő szándéka! Tedd fel a kérdést: Ki vagyok én?

– Apa, a madár tudja, hogy Isten teremtette?

istenteremtette

Madárhang: A tyúk vagy a tojás volt előbb? Hát a tojást biztos könnyebb teremteni.

Gábor: Ó, a kérdést mindenképp fel kell tenni, akár többször is. Aki nem jut el a kérdésig, legyen bármilyen ismert, elismert, művelt, vagyonos vagy hatalmas, mégis felszínes élete lesz csak. Válasz is lehet többféle. Ez eleinte nyugtalanító és zavaró. Aztán tisztul, még tovább tisztul…aztán a végén egy választ találtam: nem fontos, ki vagyok. Tudom, hogy MILYEN vagyok, ez fontos, de hogy KI, az nem.

Huba: Némileg bonyolítja a dolgot, hogy Lugosi Béla valóban létezett. Az a Béla ott a színpadon inkább színes szimulákrum, mégha Müller Péter teremtette is. Az a sötét gyanúm, hogy ő maga meg Popper Péteré, majd egyszer kiderül.

Gábor: Szerintem meg a cél elérni azt az állapotot, amikor ez a kérdés: “Ki vagyok én?” – egyáltalán nem fontos. Ha nem számít ez a kérdés, akkor megérkeztél magadba. És annál tovább nincs.

Zalán: A kérdés az, hogy ez “az állapot” elérhető-e anélkül, hogy megválaszolnád (feltennéd) a “Ki vagyok én?” kérdést. Egyébként igazad van. De ha megvan a Kérdésre a Válasz, akkor sem számít már a Kérdés.

Huba: stipistopi Coelho

Judit: ..lehetek Szepesi Mária ???

Amúgy Ki vagyok, teljesen Ki vagyok !!!!

Zalán: Ki vagyok én? … én is Müller Péter lennék, vagy inkább Popper Péter, még meditálok kicsit

Nem lehet hozzászólni.