Zalán

lEGO

“Egyszer régen, – már biztos nem emlékszel rá – építettél egy hasonmást magadról. Elbújhattál mögé, azt képzelhetted, hogy az vagy Te. Aztán összezavarodott valami és elhitted, hogy Te magad vagy a lEgo. Azóta lEgoként élsz. Van Egy Feladatod! Le kell bontanod a lEgot, hogy újra megtaláld magad, ott leszel valahol mögötte. Ott van a valódi elfelejtett Önmagad. Lehet, hogy sosem sikerül lebontanod teljesen a lEgot, mindig maradnak lEgo kockák, de már nem fogod összekeverni a lEgot Magaddal.” – Boby Tas: A lEgo lebontása (részlet)

“A lEgo hasonló függőséget okoz, mint a kábítószer vagy az alkohol. Sosem tudod teljesen kizárni az életedből. Lehet, hogy éppen nem drogozol, éppen nem iszol, de állandóan résen kell lenned, nehogy megint elhatalmasodjon rajtad a függőséged tárgya. Így van ez a lEgoval is. Lebonthatod ugyan a lEgot teljesen, de az építőelemek ott maradnak. És figyelj oda: bármit építesz a lEgo kockákból, bárminek is gondolod azt, az továbbra is csak lEgo lesz.” – Boby Tas: A lEgo lebontása (részlet)

LEGO

Tomaj: “Van, hogy már azt hiszed nincs több kocka, de figyelj oda ha megszúrja valami a talpad, az figyelmeztetés, hogy van még mind dolgozni… Szerencsére vannak az embernek segítői, barátai, akik segítenek összesszedni a lehullott darabokat. A múltból lehet építkezni, de ne felejtsük el visszatenni a kockákat a dobozba, ha már nincs rá szükségünk. Rend a lelke mindennek. A szőnyeg alá söpört darabkák, azért mert nem látjuk még ott vannak, rakjunk mindent szépen a helyére.” – Birka Bertold

Nem lehet hozzászólni.