Zalán

Mi a szösz?

– Apa,a szösz miből van?

Mi a szösz?

Zalán: A szösz elengedhetetlen része a birka(szőr). Lehet hogy van benne haj, meg por, meg ilyenek, de rendes szösz nincs birka nélkül. Nem is helyes a “porcica” forgalom, inkább a “porbirkát” kéne használnunk.

Kati: Kicsim, az a szösz-mösz fele.

Tomaj: Ja, hogy a szösz, arról szót sem ejtettem. Akkor most megteszem magam szóejtőnek, akarom mondani a szó szólójának. A szóló szóról, ami lényegében EGY szó, majd később értekezem. Bár ha belegondolok EGY szó, mint SZÁZ. Viszont, SZÁZ szónak is EGY a vége. Lehet, hogy épp a szösz. És hogyan keletkezett a lakat szavunk? Egyszer valaki ezt mondta: “Legyen ez a ZÁR szó!”

Nem hiszem, nem kell oltani a port, hisz a “por-Oslo” legalábbis a svédeknél, már akik a Norvég fővárosban élnek, és dán szomszédaik vannak, akik persze favágók. Arrafele előfordul még a por-hó is amit szintén nem lehet beoltani, mivel mindig kavarja a szél, így nem tudjuk követni melyiket oltottuk már be, s melyiket nem. Viszont megfigyelhetjük azon égi jelenséget is, mikor sok birka egyszerre mozog egy kánikulai szárazság áztatta ingoványban amit porfelhőnek nevezünk. Na az már elég nagy hogy beoltsuk, vagy megvárjuk a szelet északról.

Marianna: Nagyon leegyszerűsítve a szösz-mösz lehet a birka szögedies neve…a szöszt nem kell magyarázzam, a mösz=mész szögediesön!

Nagy port kavart ez a szösz – téma! Dánok, svédek…már csak az oroszok hiányoznak, de ha jön egy nagy zápor a porra, megérkezik IngoVánya is!

Kati: Jól el szösz-mötöltetek! Nem gondoltam, hogy ilyen messzire vezet egy ártatlan kérdés…

Marianna: Ha már így belemerültünk a “porozásba”,akkor ezek szerint mikor oltják, azt porraloltóval teszik….

Nem lehet hozzászólni.